zaterdag 17 september 2011

School gebouw in Revit (F)

Aan de hand van wat plattegronden ben ik begonnen om het schoolgebouw van roc Landstede, Westeinde in Revit te zetten. Bedoeling is tweeledig.
1.
Naast de 'training' curriculum heb ik grote behoefte aan 'werkopdrachten' om studenten op een andere manier bouwkundig en Revitvaardig bezig te laten zijn. Er gaat geen week voorbij of er wordt in het gebouw wel weer verbouwd. Hier kunnen werken met 'Phasing' en 'Design Options' gepraktiseerd worden. Ook is er oneindig veel werk om het 'bestaand' model nauwkeurig getekend te krijgen. Door studenten een 'kijk & meet' opdracht te geven, en die in het model te laten verwerken wordt er veel bouwkundigs gezien, onderzocht en besproken. 'Families' maken, 'Detailling' in Callouts en werken met 'Worksets' kunnen dan gepraktiseerd worden.
2.
In de eerste tijd is dit vooral een klus voor mij. Gewoon buffelen, routine werk, meters maken. Meteen opbouwen t.b.v. alle disciplines. Ik merk naar 10u buffelen hoe de shortcuts en toetsenbord continu in beweging zijn. Ik zou er zowat nog handig mee worden :)
Het gebouw zit eigenlijk wel netjes in elkaar met z'n stramienen .....


Het gebouw biedt ook veel voor de MEP, en voor renoveringen t.b.v. sustainability. Aan de installeurs ga ik volgend jaar Revit MEP geven.
Een studentgroep heeft deze week een ontwerp opdracht van de directie gekregen 'Meer zelf-zit plek voor studenten'.