zondag 23 oktober 2011

Kantoor Renovatie (Phasing, Grouping & Design Options)

Een interieur verbouwingsproject om Phasing en Design-Options te beoefenen.
Er wordt curriculum van gemaakt.
Casus:
Onze Amerikaanse opdrachtgever Mackintosh beheert een kantoorcomplex in Amsterdam. Een verdieping moet gerenoveerd worden want een huurder van 3 gescheiden kantorengebieden wil deze als eenheid hebben. Wensen van deze huurder worden verwerkt. Diverse functionele, constructieve en afwerkingstechnische zaken zullen met deze renovatie opgelost worden. De opdrachtgever heeft zelf al schetsen uitgewerkt. Een deel van het personeel kan tijdelijk werken op een andere verdieping, maar niet iedereen. Daarom wordt de verbouwing in twee fases uitgevoerd. Voor een gedeelte van het ontwerp voorstel vraagt de opdrachtgever of je een alternatief hebt. De voorstellen van fasering en ontwerp opties worden visueel helder gepresenteerd. We gebruiken in Revit zoveel mogelijk de internationale termen en begrippen ten behoeve van Mackintosh.

Volg de link naar een 3d pdf kantoor_renovatie.pdf (je kunt dus spinnen in het model en nog veel meer!)
Alleen de fases bestaand en nieuw worden als 3d pdf herkend. Phase Filter 'sloop' e.a. zijn als afbeeldingen in de pdf toegevoegd.
stand: Het project van inrichten in twee fases en twee opties is uitgewerkt. voor slopen en nieuwe wanden zijn prijs(-vergelijkingen) in Schedules aangemaakt. Curriculum bevat nu een studietermen document een proeve met bijlage . Het uitgewerkt project bestand is als 'Renovatie' template omgezet en voor vele toepassing inzetbaar. Ook bezonder geschikt voor interieur ontwerpen. Dit thema is hierbij afgerond.